Fiecare floare înflorește la timpul ei…

22528207_2046358718928643_4880244942639767199_n.jpg

Dragilor,

Aș vrea să vă las aici câteva rânduri care vorbesc despre emoții, trecut și frumusețe.

Mulți le primim, poate și mai mulți le oferim…dar câți dintre noi cunosc aceste detalii care mie mi-au încântat auzul când au fost rostite…

De la inocență la pasiune, de la renaștere la moartea eternă, florile au avut numeroase semnificații de-a lungul timpului măsurat de om…

De la boboc la corolă, florile simbolizează tinerețea,puritatea, iubirea și plăcerea.

Începând cu momentul în care se ofilește prima petală, florile încep să simbolizeze fragilitatea sau puntea dintre viață și moarte.

Foarte multe culturi asocieaza florile cu nașterea, cu întoarcerea primăverii, cu viață de după moarte, cu veselia… dar, după cum bine știm, un număr par de flori sugerează ideea de moarte urmată de renaștere. Acesta fiind unul dintre motivele pentru care le așezăm lângă cei decedați. De asemenea, oamenii obișnuiesc să decoreze altare și locuri.

Un impact semnificativ îl are culoarea florilor care în societate simbolizează diferite strai de spirit sau emoții. Albul simbolizează puritatea sau moartea, în timp ce roșul reprezintă pasiunea, iubirea și energia. Galbenul este deseori asociat cu gelozia, dar în majoritatea societăților acesta reprezintă energia solară sau aurul.

Formele florilor au, de asemenea, o semnificație aparte… Florile care au petalele orientate în exterior, că razele soarelui au fost asociate cu centru universului și al conștiintei.

Europa anilor 1800 susține ideea că florile reprezintă un sistem de comunicare prin aranjamente estetice. Există codebook-uri care traduc aceste mesaje ne-au lăsat în urmă ideea că floarea de măr tansmite mesajul „Oare strălucirea iubirii se va reflectă pe chipul tău?” , în timp ce trifoiul spune „Oare când aș putea să te întâlnesc din nou?” …. Și multe alte asocieri romantice care s-au rătăcit în trecut.

Lăsând rândurile de mai sus cu intenția de a vă bucură și voi de simbolistica florilor, vreau să înțelegem că este foarte ușor să facem un gest plin de sentimente.

În ziua de azi există foarte multe flowershop-uri care creează aranajmente impresionante, dar cele care mi-au rămas mie în gând sunt realizate de My Inesse (@myinesse.flowershop)-photo credits – https://www.facebook.com/myinesse.flowershop/

C.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s